Vedoucí střediska: | Zuzana Kovářová | tel. 581 741 855 | mobil 727 963 462 |
Účetní: | Marcela Mrtvá | tel. 581 741 855 | mobil 724 201 487 |
Objednávky: | 581 741 855 | zd.kokory.jatka@email.cz |
BRODEK U PŘEROVA |
||||||
Adresa provozovny: |
||||||
Štefánikova |
||||||
751 03 Brodek u Přerova |
||||||
PRODEJNÍ DOBA |
||||||
Pondělí |
zavřeno | |||||
Úterý |
7,00 - 11,30 | 12,30 - 16,00 | ||||
Středa |
7,00 - 11,30 | 12,30 - 16,00 | ||||
Čtvrtek |
7,00 - 11,30 | 12,30 - 17,00 | ||||
Pátek |
7,00 - 11,30 | 12,30 - 17,00 | ||||
Sobota |
7,30 - 10,30 | |||||
Neděle |
zavřeno | |||||
Za provoz zodpovídá: Jurečková Jana tel. 581 741 854 |
Samozřejmostí je: Čerstvost, chutnost a zdravotní nezávadnost našich výrobků.
Vstřícnost, ochota, flexibilita a zdvořilost našich pracovníků.
Naše výrobky jsou ke koupi v těchto prodejnách: Kokory – naše prodejna jatky, Brodek u Př. – naše prodejna jatky, prodejna Koutná M. a Hruška Majetín - Velký Týnec – Coufalová, Přerov Předmostí - MINI-MARKET J.Bartlová,
Přerov - provozovny Hruška, Rokytnice – J.Draisajtl, Císařov – M.Coufalová, J. Švéda, Troubky n./Bečvou - Racek, Tovačov - Krátká ,Rous, Dluhonice - Racek, Krčmaň - Racek
Domašov n./Bystřicí – Ing. Mráček.
Jatka byla vybudována jako jedno ze středisek ZD Kokory v roce 1992. V první fázi sloužila jen porážka hovězí a vepřová. V následujícím roce se podařilo navázat s vařenou výrobou a v dalším roce se celý provoz rozšířil o uzenou výrobu. Masná výroba a výroba masných výrobků měly sloužit a v počátcích také sloužily k zásobování vlastních stravovacích zařízení ZD Kokory. Následně se však stupňovala poptávka v celám regionu a rostl počet odběratelů z řad obchodníků, stravovacích zařízení, společenských a zájmových organizací i jednotlivců. Následovalo otevření dvou vlastních prodejen, první v Brodku u Přerova a později v Kokorách. K jistému poklesu došlo na přelomu století s přebujením sítě „supermarketů“ zahraničních obchodních řetězců. V roce 2003 došlo k odstávce provozu a rekonstrukci v souladu s normami EU a od toho času má oválné schvalovací razítko.
Provoz jatky je jakousi miniaturou maso-zpracovatelského závodu, která již menší býti nemůže, všech zaměstnanců je deset. Poráží se čtyři dny v týdnu, vyrábí se dva dny v týdnu a expeduje každý pracovní den – dle potřeby odběratelů. Na jatce se porážejí zvířata z vlastního chovu, takřka přímo ze dvora, bez stresu z dlouhé dopravy a ustájení v předporážkovém prostoru. K výrobě masných výrobků používáme maso bez rostlinných náhražek. Výrobky, s výjimkou jitrnic, jelit a polévek, neobsahují lepek a jsou tedy vhodné pro alergetiky pro bezlepkovou dietu. Absence náhražek zvyšuje trvanlivost a chutnost. Filosofií našeho podniku je co možná nejvíce zkrátit cestu od výroby ke spotřebě, minimalizovat dopravu, tím chránit zvířata, šetřit energie na skladování a dopravu. Naší snahou je, pro náš region zajistit na solidní úrovni zdroj kvalitních čerstvých potravin s chuťovým laděním zdejší klasiky, z vlastních českých surovin se zaměstnanci našich obcí. Ten kdo nakupuje naše výrobky, přímo podporuje život našeho mikroregionu.
Obec Kokory leží na silnici č. I/55
mezi Olomoucí a Přerovem.
Administrativní budova družstva,
kde je i Motorest Kokory, se nachází
asi 200 m za obcí směrem na Přerov.
581 292 811